Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Videá: Testy čiernej Fiesty WRC s Hirvonenom, Wilsonom, Novikovom, Tänakom, Ancianom a Scandolom

Sunday, 03. 07. 2011 - 16:38, Katarína Ďurecová   

Videá: Testy čiernej Fiesty WRC s Hirvonenom, Wilsonom, Novikovom, Tänakom, Ancianom a Scandolom

Vo francúzskom departmáne Vosges pokračovali testy Fordu so špeciálnym čiernym dizajnom Fordu Fiesta RS WRC. Prvé dva dni (pondelok a utorok) testoval Jari-Matti Latvala (videá z jeho testu a viac o čiernom dizajne auta nájdete v tomto článku), v stredu a vo štvrtok sa za volant toho istého auta posadil Mikko Hirvonen a piatok bol vyhradený pre zákazníkov M-Sportu.

Práve v piatok sa na teste objavili tie najzaujímavejšie mená. Okrem Matthewa Wilsona a Jevgenija Novikova, ktorí s Fordom Fiesta RS WRC pretekajú i v majstrovstvách sveta sa na teste objavil i jazdec SWRC Ott Tänak, ktorého si M-Sport pred sezónou poistil 5-ročnou zmluvou. Testovanie Matta Wilsona na asfalte by mohlo byť signálom, že syn Malcolma Wilsona sa nakoniec po svojich finančných problémoch (viac v tomto článku) na nejakých (asfaltových) podujatiach túto sezónu predsa len objaví.

Video z testu Mikka Hirvonena:

Benkkinen - worldrallyisfree.com;

Na testoch sa objavil i Talian Umberto Scandola, ktorý tento rok s Fordom Fiesta S2000 preteká v talianskom šampionáte a ktorý sa počas rokov minulých pár krát objavil i v IRC.

Najprekvapivejším jazdcom, ktorý sa na teste objavil bol ale bez pochyby mladý Francúz Jeremy Ancian, ktorý sa po väčšine objavuje v domácich šampionátoch za volantom dvojkoliek z dielne Peugeotu, i keď naposledy štartoval za volantom Citroenu C2 R2 Max. Pre Anciana boli teda testy s Fordom Fiesta RS WRC premiérou za volantom štvorkolky a zrejme i premiérou za volantom súťažné špeciálu značky Ford. Na rozdiel od Scandolu, Anciana sme na medzinárodnej úrovni mohli vidieť iba dva krát. Tento rok sa objavil na Rally Monte Carlo, kde ale žiadnu dieru do sveta neurobil, oveľa lepšie sa mu ale viedlo pri jeho medzinárodnej premiére, ktorú si odbil minulý rok na Rally de France Alsace, kde síce skončil 22-hý celkovo, ale šokoval víťazstvom v kategórii JWRC.

Video z testu Jevgenija Novikova, Matta Wilsona, Otta Tänaka a Jeremyho Anciana:

www.planetemarcus.com;

Ďalšie video - tento krát iba samotného Jeremyho Anciana:

Benkkinen - worldrallyisfree.com;



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri