Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Nemecku 20 WRC špeciálov i slovenské zastúpenie

Saturday, 30. 07. 2011 - 16:08, Katarína Ďurecová   

V Nemecku 20 WRC špeciálov i slovenské zastúpenie

Na prvom asfaltovom podujatí sezóny - ADAC Rallye Deutschland sa predstaví 86 posádok, z toho 20 z nich bude štartovať za volantom špeciálu WRC. Ďalej sa v Nemecku predstavia i jazdci z SWRC a WRC Academy a po dlhej dobe uvidíme na majstrovstvách sveta i slovenské zastúpenie.

Jazdcov s Citroenmi DS3 WRC bude na štarte 5. - Továrny tímu nastúpi v tohtoročnom tradičnom zložení Sébastien Ogier a najmä najväčší favorit tejto rally, jej už osemnásobný víťaz v rade, Sébastien Loeb. Ďalej to bude Petter Solberg, ktorý bude štartovať za svoj Petter Solberg World Rally Team, Kimi Raikkonen so svojim Ice 1 Racing a Peter van Merksteijn Jr. z tímu Van Merksteijn Motorsport, ktorému na túto rally „prepožičia" svojho spolujazdca Erwina Mombaertsa jeho otec - Peter van Merksteijn Sr. (Obvyklý spolujazdec van Merksteijna Jr Eddy Chevalier sa stále zotavuje zo zranení po havárii tejto posádky na Acropolis Rally.)

Willy Weyens;loeb-10.jpg

Ford nasadí na túto rally 9 kusov Fiest RS WRC. Za ich volantom budú sedieť továrni jazdci Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala a ďalej štyria jazdci tímu M-Sport Stobart, ktorý bude v Nemecku štartovať v zložení Matthew Wilson, ktorého problémy s rozpočtom teda nie sú až také zlé, ako sa zdalo, Mads Ostberg, ktorý tiež figuruje na štarte i napriek nie práve ružovej finančnej situácii, Henning Solberg a domáci mladík a úradujúci a zároveň posledný šampión JWRC Aaron Burkart, ktorého štart s WRC špeciálom na tejto rally je jedným z najväčších prekvapení štartovej listiny.

S Fordom Fiesta RS WRC sa ďalej v Nemecku predstavia dvojica Dennis Kuipers a René Kuipers, ktorí nastúpia za svoj Ferm Powertools World Rally Team, Američan Ken Block so svojim Monster World Rally Teamom.

Vladislav Maschl;img-1278-1.jpg

Ďalších 6 špeciálov WRC bude pochádzať z dielne Mini. Továrny tím v zložení Kris Meeke a asfaltový špecialista Dani Sordo (ktorý na štartovej listine figuruje ako Daniel Castillo Sordo, čo je teda zrejme jeho úplné meno), od ktorého sa toho zrejme bude čakať najviac. Ďalej sa na nemeckom asfalte s Mini WRC predstavia i Daniel Oliveira so svojim Brazil World Rally Teamom, Armindo Araujo idúci za tím Motorsport Italia a taktiež i ďalšie zaujímavé meno - Patrik Flodin.

Zaujímavé je, že šieste a posledné Mini WRC je zarezervované pre zatiaľ neznámeho jazdca, ktorého do Nemecka vyšle Francúzska federácia automobilového športu (FFSA), takže sa dá čakať, že sa s najvyššou možnou pravdepodobnosťou bude jednať o nejakého Francúza.

Martin Trenkler;_m_09754.jpg

V Nemecku sa o body pobijú i jazdci kategórie SWRC. Na trati sa objavia všetci jazdci bojujúci o titul v tejto kategórii, so Škodou Fabia S2000 sa predstavia líder priebežnej klasifikácie Juho Hänninen, jeho tímový kolega Herman Gassner Jr., ďalej Karl Kruuda, Eyvind Brynildsen a taktiež i dvojica Holanďanov Bernhard ten Brinke a Erik van Loon. Rovnako s Fabiou S2000 nastúpi i dvojica mladých pilotov, ktorých si v Nemecku bude chcieť otestovať Volkswagen - domáci jazdec Christian Riedemann a i Hans Weijs Jr.

S Fordom Fiesta S2000 na trati uvidíme Martina Prokopa, estónskeho rýchlika Otta Tänaka, tohtoročného smoliara Nassera Al-Attiyaha, ktorý sa v poslednej dobe „preslávil" najmä tým, že odmietol sedačku v továrnom tíme Volkswagenu, ďalej Bernarda Sousu, Frigyesa Turána i domáceho jazdca Felixa Herbolda.

Na štartovej listine figuruje i jeden Fiat Abarth Grande Punto S2000, s ktorým sa ako už tradične predstaví Albert Llovera.

Radek Vojtěchovský;img-1215-3.jpg

V Nemecku sa budú odohrávať i súboje jazdcov WRC Academy, takže sa môžeme tešiť i na vychádzajúce talenty ako napríklad Alastair Fisher, Andrea Crugnola, Jan Černý, Brendan Reeves, Miguel Baldoni, Craig Breen, či súčasného lídra celkového poradia v tejto kategórii Egona Kaura.

Z ďalších zaujímavých mien je treba spomenúť v prvom rade slovensko-českú posádku Jaroslav Melichárek, Richard Lasevič, ktorá nastúpi so svojim Mitsubishi Lancerom Evo IX. Po dlhom čase tak zase uvidíme v majstrovstvách sveta slovenské zastúpenie. Ďalej v Nemecku uvidíme napríklad i Harryho Hunta s jeho zeleným Citroenom DS3 R3T, ktorý musí mať za sebou sponzorov s hádam nevyčerpateľnými finančnými zdrojmi, lebo ten sa tento rok objavuje hádam všade.

Úplnú štartovú listinu na ADAC Rallye Deutschland nájdete tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri