Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

V Austrálii iba 31 posádok, z toho 13 WRC

Wednesday, 10. 08. 2011 - 18:52, Katarína Ďurecová   

V Austrálii iba 31 posádok, z toho 13 WRC

Na Rally Australia, ktorá nás čaká v druhý septembrový týždeň, sa predstaví len 31 posádok, z toho 13 z nich bude štartovať s autom špecifikácie WRC.

Citroen na túto súťaž nasadí 5 áut. V továrnom tíme ako už tradične uvidíme duo Sébastienov, okrem nich sa v Austrálii s Citroenom DS3 WRC predstaví ešte Petter Solberg a taktiež dvojica Kimi Raikkonen, Peter van Merksteijn Jr, pre ktorých to bude premiéra u protinožcov.

Radek Vojtěchovský;img_9095.jpg

Ford vyšle do Austrálie 7 Fiest RS WRC. V továrnom tíme uvidíme tradičnú dvojicu Mikko Hirvonen, ktorý bude obhajovať svoje víťazstvo z roku 2009 a Jari-Matti Latvala. Ďalej sa na tejto súťaží predstavia ešte Jevgenij Novikov, Matthew Wilson, ktorý svoje problémy s dostatkom financií na absolvovanie druhej polovice sezóny očividne úspešne vyriešil, Khalid Al-Qassimi, Henning Solberg a Ken Block. Mads Ostberg a Ferm World Rally Team Dennisa a Reného Kuipersovcov túto rally podľa plánu vynechávajú.

Jedno zastúpenie bude mať v Austrálii i značka Mini, s Mini John Coooperom Works WRC sa predstaví Daniel Oliveira a jeho Brazil World Rally Team.

Monica Parisotto;hirvonen-lehtinen_6.jpg

V Austrálii budú o body bojovať taktiež i jazdci PWRC, na štarte ale bude chýbať väčšina predných jazdcov tejto kategórie. Chýbať ale rozhodne nebude Novozélanďan Hayden Paddon, ktorý tam má skvelú šancu zvýšiť svoj i tak už veľký náskok na všetkých svojich prenasledovateľov, ktorý si vytvoril vďaka tohtoročnej 100 %-nej bilancii. Z ďalších známejších mien z PWRC v Austrálii uvidíme Michala Kosciuszka, Gianlucu Linariho, Jukku Ketomakiho, Benita Guerru, trojicu Ukrajincov Oleksandr Saliuk, Aleksej Kikireshko a Valerij Gorban či dvojicu jazdcov z Emirátov Majeda Al Shamsiho a Badera Al Jabriho.

Z ďalších zaujímavých mien sa v Austrálii predstavia ešte napríklad domáci jazdec, ktorý tento rok preteká vo WRC Academy, Brendan Reeves, ktorý doma ale bude štartovať s Mitsubishi Lancerom Evo IX no a samozrejme i Harry Hunt so svojim Citroenom DS3 R3, ktorý je tento rok hádam skutočne všade.

Celú štartovú listinu na Rally Australia nájdete tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri