Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Poľsko

Škoda Fabia Rally2 evo XIQIO Racing Teamu opäť víťazne

Monday, 20. 11. 2023 - 14:42, Miroslav Majláth   

Škoda Fabia Rally2 evo XIQIO Racing Teamu opäť víťazne

V priebehu uplynulého víkendu sa konalo rally podujatie nielen na Slovensku, ale aj u našich severných susedov, v Poľsku. A bolo z toho víťazstvo slovenskej Škody Fabia Rally2 evo.

 

Niechwiadowicz

Súťažná posádka Kacper Wróblewski – Jakub Wróbel v tohtoročnej sezóne brala spoločne so Škodou Fabia Rally2 evo už niekoľko absolútnych víťazstiev. To ďalšie pridala v rámci podujatia Orlen Oil 47. Rajd Cieszyńska Barbórka 2023.

Niechwiadowicz

Treba však hneď povedať, že toto víťazstvo vôbec nebolo jednoduché, k čomu poriadne prispelo aj nepriaznivé počasie. V úvode súťaže totiž poriadne pršalo a aj keď neskôr dážď ustal, trate ostali poriadne mokré a zablatené až do cieľa.

Niechwiadowicz

„Počasie bolo fakt veľmi zlé. Dážď a zima poriadne zhoršili situáciu na rýchlostných skúškach. Naša posádka na toto doplatila už v úvode súťaže, keď sa v jednej zo zákrut zrazu ocitla mimo trate. Našťastie to bol iba malý výlet, no na dosiahnutom čase sa to okamžite prejavilo.

Niechwiadowicz

A tak museli Kacper s Jakubom doháňať stratu a vlastne až do poslednej rýchlostnej skúšky nebolo o víťazovi podujatia Orlen Oil 47. Rajd Cieszyńska Barbórka 2023 rozhodnuté. Výborne však zajazdili posledný meraný úsek a nakoniec sa postavili na najvyšší stupienok pre víťazov s náskokom osem sekúnd. Som rád, že to takto dopadlo, za čo patrí veľká vďaka práve posádke. Samozrejme poďakovať treba aj organizátorom za výborne pripravenú súťaž a mechanikom za perfektne zvládnutú prípravu Škody Fabia Rally2 evo. Som nadmieru spokojný,“ povedal po súťaži Marián Mičák, šéf slovenského XIQIO Racing Teamu.

Niechwiadowicz

Tak ako po každej odjazdenej súťaži teraz musí XIQIO Racing Team kompletne skontrolovať Škodu Fabia Rally2 evo a pripraviť ju na ďalšie podujatie. Tým by malo byť začiatkom mesiaca december Rajd Barbórka 2023 vo Varšave.

Miro Majláth



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri