Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Rally Košice čaká na začiatku leta jubilejný päťdesiaty ročník!

Tuesday, 07. 05. 2024 - 13:01, Public relations   

Rally Košice čaká na začiatku leta jubilejný päťdesiaty ročník!

Kalendárny rok 2024 prinesie v automobilovom športe dôležitú udalosť. Jedna z najstarších súťaží na Slovensku Garrett RALLY KOŠICE oslávi významné jubileum. V metropole východoslovenského regiónu sa v termíne 12. - 14. júla uskutoční jej päťdesiaty ročník. Tradičná rally sa vedľa šampionátu FIA strednej Európy a Majstrovstiev Slovenskej republiky započíta aj do poľského šampionátu. Záštitu nad súťažou prevzal Ing. Jaroslav Polaček, primátor mesta Košice.

T. Szabosi;jm1a9791-1.jpg

Zatiaľ čo prvá písomná zmienka o vzniku mesta Košice sa datuje do roku 1230, úvodný ročník Rally Košice sa konal v roku 1971. Ako prvá sa do galérie víťazov zapísala posádka AMK Poprad v zložení Július Ivan - Ján Mertiňák na vozidle Škoda 110 LA. Viac ako dva mesiace pred štartom súťaže prinášame základné informácie o jubilejnom ročníku.

T. Szabosi;jm1a1274.jpg

Súťaž sa jazdila v posledných rokoch na jeseň, avšak tento rok sa uskutoční na začiatku letných prázdnin. „V rámci tohtoročného jubilea chystáme slávnostný štart a cieľ rally v centre Košíc. Rozhodli sme sa posunúť termín do letného obdobia, kedy sa dá predpokladať teplejšie počasie. Veríme, že celé prostredie Hlavnej ulice v košickej metropole dokreslí slávnostnú atmosféru,“ povedala Gabriela Szczeczinová, predsedníčka organizačného výboru Garrett RALLY KOŠICE. V názve súťaže sa po tretíkrát v rade objavuje názov spoločnosti Garrett Motion Slovakia s.r.o. – poskytovateľ špičkovej technológie, vďaka ktorým sú vozidlá bezpečnejšie, prepojenejšie, účinnejšie a šetrnejšie k životnému prostrediu. Táto spoločnosť je generálnym reklamným partnerom súťaže.

B. Štrauch;dsc-0038-19.jpg

Riaditeľstvo súťaže a servisné parkovisko sa vracia do areálu KFA na ulici Pri Prachárni. „Centrum celej rally sa vracia do priestorov Košickej futbalovej arény. V minulosti sme tu už dvakrát našli „azyl“ vrátane umiestnenia servisného parkoviska na priľahlých plochách okolo arény. V minulom roku sme sa dostali do kolízie s futbalovým zápasom a riaditeľstvo sme umiestnili v náhradných priestoroch,“ upresnila Szczeczinová.

M. Bobko;760a6466-cr3.jpg

Pozrime sa na základný program súťaže. Už vo štvrtok 11. júla sa uskutoční výdaj itinerárov, GPS zariadení a prebehne voliteľné administratívne preberanie. V piatok 12. júla začne obhliadka trate (ukončená bude v sobotu do obedu) a tiež administratívne a technické preberania, ktoré budú pokračovať aj počas sobotného dopoludnia. Technické preberanie sa uskutoční v priestoroch servisu Moris Slovakia s.r.o., Košice. Hlavným vrcholom piatkového dňa bude od 18.00 hod. slávnostný štart na Hlavnej ulici.

T. Szabosi;jm1a9676.jpg

V sobotu 13. júla dopoludnia je na programe testovacia rýchlostná skúška resp. shakedown a od 14. hodiny štart do 1. etapy výjazdom prvého vozidla (CEZ, MSR, RSMP) zo servisného parkoviska. Do uzavretého parkoviska bude odovzdané prvé vozidlo o 21. hodine. V nedeľu 14. júla košická rally vyvrcholí 2. etapou, keď prvé vozidlo dôjde do cieľa o 14:30 hod.

M. Bobko;760a8296-cr3.jpg

„V súčasnej dobe ladíme posledné detaily ohľadom trati. Je potrebné získať všetky potrebné povolenia. Pre fanúšikov už teraz môžeme prezradiť, že na jubilejný ročník chystáme atraktívnu okruhovú rýchlostnú skúšku v Košiciach. Tá sa bude konať na záver 1. etapy zároveň ako Power Stage v rámci slovenského šampionátu,“ uviedol Peter Szczeczina, dlhoročný riaditeľ Garrett RALLY KOŠICE.

T. Szabosi;asf70340-4.jpg

Začiatkom júna bude po schválení zo strany národnej autority SAMŠ zverejnený základný dokument rally v podobe Zvláštnych ustanovení, kde sa objavia ďalšie podrobnosti ku košickej rally. Zároveň bude spustené aj elektronické prihlasovanie  pre posádky prostredníctvom webovej stránky www.sams-asn.sk. V rámci osláv päťdesiatich rokov košickej rally predstavíme fanúšikom prostredníctvom niekoľkých tlačových správ históriu tejto slávnej slovenskej súťaže.

T. Szabosi;jm1a9610.jpg

Ďalší spravodajský servis v rámci 50. Garrett RALLY KOŠICE 2024 prinesieme v nasledujúcich tlačových správach. Uverejnené budú postupne na oficiálnej webovej stránke www.rallye.sk a na facebookovom profile.

Roman ORDELT
tlačový tajomník
50. Garrett RALLY KOŠICE



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri