Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Rally Estonia nabitá známymi menami

Wednesday, 06. 07. 2011 - 16:04, Katarína Ďurecová   

Rally Estonia nabitá známymi menami

Pred nedávnom sme vás informovali o niektorých známych jazdcov, ktorí sa chystajú predstaviť na Rally Estonia (celý článok nájdete tu), odvtedy sa k nim ale pridali i ďalšie známe mená.

Okrem Dennisa a Reného Kuipersovcov, Martina Prokopa, ktorí už boli spomenutí v zmienenom článku sa v Estónsku predstaví i Mads Ostberg, ktorý bude nakoniec štartovať s Fordom Fiesta RS WRC: „Ideme bojovať o víťazstvo, to je isté. Okrem toho, že chceme zapracovať na nastaveniach, našim cieľom je i pripraviť sa na Neste Oil Rally Finland. Je dobré, že bude štartovať i Markko Märtin - bude to skutočne výborné podujatie", hovorí Ostberg.

Radek Vojtěchovský;img-1542.jpg

Domáci Markko Märtin bude na rally štartovať s Fordom Focusom WRC, čo znamená, že uvidíme i bitku starých a nových WRC špeciálov. Märtin bude, samozrejme, chcieť obhájiť svoje víťazstvo z minulého roka.

Zo štartu domáceho Markka Märtina má veľkú radosť i riaditeľ Rally Estonia, ktorým nie je nikto iný, ako bývalý pravidelný účastník WRC Urmo Aava: „Pre fanúšikov rally je to veľmi dobrá správa. Pre organizátorov to znamená väčšiu publicitu, väčšiu konkurenciu a väčšiu možnosť predstaviť Estónsko celej Európe. Taktiež fakt, že Markko štartuje na Rally Estonia, znamená, že je veľká možnosť, že víťazstvo zostane v Estónsku", teší sa Urmo Aava.

Tibor Szabosi;film 9 foto 09.jpg

Na Rally Estonia sa ďalej predstavia Kris Meeke so svojim Mini WRC, Fín Jari Ketomaa s Mitsubishi Lancerom Evo 10 R4, okrem Markka Märtina i ďalší dvaja jazdci so „starými WRC" - domáci Georg Gross a Litovčan Ivars Vasaraudzis, ďalší domáci jazdec známy z SWRC a IRC Karl Kruuda či Martin Kangur, ktorý s dvojkolkou štartuje v IRC. Predtaví sa tkatiež i Rus Dmitrij Tagirov známy z PWRC.

S Fordmi Fiesta R2 sa predstaví zopár jazdcov WRC Academy, konkrétne sa jedná o domáceho jazdca a lídra celkovej klasifikácie WRC Academy Egona Kaura, ďalej Íra Craiga Breena, Brita Alastaira Fishera, Austrálčanku Molly Taylor a Rusa Sergeja Karyakina.

Radek Vojtěchovský;img-1103.jpg

Rally Estonia je piatym podujatím estónskeho rally šampionátu a koná sa od 15-teho do 17-teho júla. Úplnú štartovú listinu na toto podujatie nájdete tu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri