Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Karting

Prvá epizóda FIA Karting Academy Trophy pozná víťaza. Je ním Slovák

Thursday, 02. 05. 2024 - 13:25, Public relations   

Prvá epizóda FIA Karting Academy Trophy pozná víťaza. Je ním Slovák

Jakub už počas tréningov ukázal rýchlosť, na pre neho úplne novej trati sa umiestňoval v prvej desiatke. V kvalifikácii sprevádzanej extrémnym dažďom obsadil 18. miesto.

 

AKSR

V rozjazdách ziskal vždy niekoľko pozicií, najmä v druhej ukázal veľkú mentálnu odolnosť. Po tom, čo mu nenaštartoval motor, štartoval z posledného 25. miesta. Po niekoľkých kolách sa prebojoval na 8. pozíciu. Po jednom zo súbojov sa prepadol až na 16. miesto. Na konci rozjazdy mu patrilo 7. miesto.

AKSR

Do finále štartoval z 12 pozície. Veľmi rýchlo sa mu podarilo prebojovať na 3. miesto. Na vedúcu dvojicu sa dotiahol niekoľko kôl pred koncom, počkal si však na ten správny moment. Ten prišiel dve zákruty pred cieľom, keď využil súboj vedúcich pretekárov a bravúrnym manévrom sa dostal na vedúcu pozíciu a mohol oslavovať zaslúžené víťazstvo.

AKSR

Kolotoč FIA Karting European Championship sa v termíne 21-23.06.2024 sťahuje na Slovensko. Slovak Karting Center v Orechovej Potôni bude hostiť toto podujatie, ktorého sprievodnou sériou je aj 2024 FIA Karting Academy Trophy, kde na domácej pôde nebude chýbať víťaz prvého podniku náš Jakub Gašparovič.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri