Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Pre Petroltrans Rally Team "smolná" WRC Croatia Rally 2023

Monday, 01. 05. 2023 - 11:13, T. Szabosi   

Pre Petroltrans Rally Team

Po minuloročnom úspešnom štarte nášho tímu na tomto prestížnom podujatí započítavaného do seriálu Majstrovstiev sveta sa nám za pomoci našich partnerov podarilo opäť postaviť na štart tohtoročnej WRC Croatia Rally2023 našu posádku v Dobšinskom zložení Ing. Vlastimil Majerčák a Ing. Jakub Slovák na novej tímovej technike v podobe vozidla Ford Fiesta Rally 2.

Prípravu na toto podujatie bral celý tím veľmi vážne. Na základe skúseností z minulého roku bolo dôležité nepodceniť žiadnu maličkosť. Mechanici a posádka odviedli 100% skvelú prácu pri príprave. Tím odchádzal do Chorvátska maximálne pripravený na všetky nástrahy chorvátskych tratí. Usporiadateľ tento rok pripravil opäť veľmi náročnú trať o celkovej dĺžke 1649,68 km, ktorá obsahovala merané úseky v dĺžke 301,26 km rozdelenej do troch etáp.

230420-cro-3750.jpg

Pre našu posádku začalo podujatie hneď na začiatku týždňa prevzatím itinerárov a samozrejme administratívnym preberaním. Utorok a Streda bola určená na ohliadku trate, ktorá potvrdila náročnosť tejto súťaže. Na Majstrovstvách sveta sú pri ohliadke trate a písaní rozpisu na každú rýchlostnú skúšku povolené len dva prejazdy, ktoré musia postačovať na prípravu kvalitného rozpisu.

V štvrtok bola naša posádka pripravená, administratívne prebraná, rozpis napísaný, technika pripravená a technicky prebraná, pripravená na shakedown, ktorý preveril a potvrdil, že náš tím je pripravený odštartovať prestížnu WRC Croatia Rally 2023 a zodpovedne reprezentovať nie len náš tím, ale aj našu krajinu ako jediná Slovenská posádka. Štvrtkový slávnostný štart bol v duchu pocty pre nezabudnuteľného jazdca Craiga Breena, ktorý tragicky zahynul pri príprave na toto podujatie. Česť jeho pamiatke! Obrovské emócie bolo cítiť nie len od štartujúcich, ale aj od celej nespočetnej diváckej kulisy.

230420-cro-4598.jpg

Piatok, prvá etapa. Bol to veľmi náročný deň, veľmi ťažké 8.RS, ako náš Kubo povedal "MASAKER". Sem tam sa RS vyťahaným bordelom zmenila na niečo úplne iné ako mala posádka v rozpise a tak bola voľba pneumatík ťažkým rozhodovaním. Správne zvoliť obutie je vždy tak trošku lotériou nakoľko sa celá sekcia ide na jednej sade. V prvej sekcii výber nebol ideálny nakoľko sa podmienky oproti ohliadke zásadne zmenili.  V druhej sekcii  boli podmienky znovu úplne iné, ale bojovalo sa, posádka odvádzala dobrú prácu a postupne zrýchľovala. Neuveriteľná divácka kulisa a čarovná atmosféra lemovala celú trať. Naša posádka prespáva do druhej etapy na 31. mieste absolútne.

Sobota, druhá etapa. Naša posádka Vlasto & Kubo úspešne prechádza cieľom aj 2.etapy. Druhoetapová várka 8.rýchlostných skúšok opäť svojou náročnosťou preverila techniku aj posádku. V podstate všetko fungovalo až na nejaké maličkosti ktoré dokázali naši mechanici odstrániť a posádka si užívala jazdu. Samozrejme s meniacimi sa podmienkami na trati lotéria s voľbou pneumatík pokračovala ako v prvej etape. Obrovským zážitkom bola posledná RS druhej etapy, ktorá sa šla už po tme, ako sa po našom povie na svetlá. Takáto jazda je presne to, čo naša posádka obľubuje. Celý tím odvádzal skvelú prácu. Posunuli sme sa do poslednej etapy  smerom hore na 25.miesto absolútne.

230420-cro-9149.jpg

Nedeľa, tretia etapa. V úvode štvorice posledných RS sa zdalo všetko v poriadku, ako technika tak aj posádka, a nič nenasvedčovalo tomu čo nás čakalo. V poslednej 20. rýchlostnej skúške cca 500 m pred cieľom technická porucha zapríčinila požiar v motorovom priestore. Posádke sa za pomoci usporiadateľov podarilo požiar uhasiť no ďalšie pokračovanie nebolo možné. Naša posádka Ing. Vlastimil Majerčák a Ing. Jakub Slovák tak žiaľ končí túto prestížnu súťaž započítavanú do prestížneho seriálu Majstrovstiev sveta. Pár metrov pred cieľom odstupuje z 22.miesta absolútne, čo bol pre náš tím skvelý výsledok a naplnenie našich ambícií na toto podujatie. Veľmi nás to mrzí, napriek zodpovednej príprave je niekedy technika nevyspytateľná.

Ďakujeme za podporu hlavne spoločnosti PETROLTRANS, a.s. a DOUVE AGRO s.r.o., ako aj všetkým naším partnerom PROGRESS TRADING, DOUVE SPORT, TATRACINKY, APARTMÁNY TATRY, KOŠICKÁ ODŤAHOVKA 24, H2 SECURITY a PIRELLI bez ktorých by účasť na tomto podujatí nebola možná. Poďakovanie patrí všetkým, ktorí nás akokoľvek podporujú a samozrejme aj vám všetkým fanúšikom za neopísateľnú atmosféru a fandenie. Žiaľ aj takáto je rally,  napriek tomu ju milujeme!                                                               

Ján Slovák PTRT



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri