Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  Národné šampionáty  »  Slovensko

Prešovská rely sa hlási o slovo

Friday, 01. 04. 2011 - 17:55, Daniel Mandzi   

Prešovská rely sa hlási o slovo

V itinerári slovenského šampionátu automobilových súťaží má rely svoje pevné miesto Rally Prešov, ktorá v tomto roku zapíše už svoju osemnástu stránku histórie. Metropola Šariša opäť ožije atmosférou tejto príťažlivej disciplíny v závere apríla. Ani nie mesiac po prvom podujatí v Egri sa uskutoční druhé, ktorého výsledky sa budú započítavať do majstrovstiev Slovenska, Junior Rally Pohára, Slovenský Rally pohára. Organizátori zo Slovakia Rally Systemu finišujú s prípravou jednodenného podujatia, ktoré trať v porovnaní s predchádzajúcimi ročníkmi prešla viacerými zmenami.

Tibor Szabosi;yt2c4568.jpg

Prešovskú rallye otvorí v piatok 29. apríla večer slávnostný štart a predstavenie posádok. Boj o sekundy sa strhne v sobotu 30. apríla a vyvrcholí ešte v ten istý deň popoludní. Organizátori pracujú na príprave kompaktnej, časovo aj finančne čo možno najmenej náročnej súťaže s krátkymi presunmi pre posádky i divákov. „Osemnásty ročník Rally Prešov sa vôbec nerodí ľahko. Momentálne riešime, dúfam, že úspešne, tretiu verziu trate. Prvá, ktorá čiastočne kopírovala minulý ročník, sa nám zdala príliš rýchla, na druhú klasickú rally, tvorenú len lesnými účelovými komunikáciami, sme nenašli pochopenie u dotknutých orgánov a organizáciách, a tak sme pristúpili na kompromisné riešenie. Rýchlostné skúšky budú tri a pôjdu sa trikrát. Ani jedna nie je z minulého či predminulého ročníka," povedal zástupca riaditeľa súťaže Ladislav Piatak.

Tibor Szabosi;co8c5050-1.jpg

Riaditeľstvo podujatia bude tak ako po iné roky situované na tradičnom mieste, v priestoroch Mestskej športovej haly, kde by mala stáť aj štatová rampa i servisné parkovisko. „Sklamaní sme aj s postojom mesta, ktoré nám neodsúhlasilo už skoro tradičný okruh okolo mestskej športovej haly. Trošku to aj chápeme, pretože sa na Nábrežnej ulici otvára už dlho očakávaný vnútorný obchvat, a jej následná uzávierka by sa ťažko vysvetľovala," pokračuje zástupca riaditeľa a predseda organizačného výboru. Napriek tomu sa diváci, ale aj jazdci majú na čo tešiť. Tri plnohodnotné RS s rôznou kvalitou asfaltu dajú posádkam zabrať a diváci sa môžu tešiť hlavne na oneskorené vzkriesenie kategórie vozidiel WRC staršej špecifikácie, kde okrem jazdcov prihlásených na Rally Eger pravdepodobne pribudne aj Francúz Viana na Citroene C4 WC a Václav Pech by sa mal predstaviť na Fabii WRC. Prvé súťažné vozidlo zíde zo štartovacej rampy v sobotu 30. apríla o 8.00 h a v cieli očakávajú organizátori najrýchlejšie niečo po 16.00 h.

Tibor Szabosi;co8c5063.jpg

Jednodňová súťaž Rally Prešov je rozdelená do štyroch sekcií, počas ktorých posádky absolvujú 187,8 km dlhú trať. Deväť rýchlostných skúšok tvorí 103,6 km. Samozrejme, že súčasťou tejto rely  je aj Slovenský rally pohár, ktorého trať bude merať 76,2 km, z ktorej 39,3 km tvoria rýchlostné skúšky.

Tibor Szabosi;co8c4769.jpg

Uzávierka prihlášok je 17. apríla a dá sa predpokladať minimálne dvojnásobný počet posádok prihlásených ako na prvé podujatie majstrovstiev Slovenska a viac ako tridsať posádok v rámci SRS. 

Tibor Szabosi;co8c5132.jpg

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri