Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Ogier a Ingrassia stále veria v možnosť zisku titulu

Saturday, 03. 09. 2011 - 10:41, Katarína Ďurecová   

Ogier a Ingrassia stále veria v možnosť zisku titulu

Sébastien Ogier a jeho spolujazdec Julien Ingrassia sú momentálne v celkovom poradí WRC druhí a na lídra Sébastiena Loeba strácajú štyri podujatia pred koncom sezóny 25 bodov. Keďže v hre je ešte 100 bodov plus bonusové body zo štyroch Power Stage, táto dvojica boj o titul rozhodne nevzdáva.

„Nie sme ziskom titulu posadnutí, ale matematicky je to stále možné, takže sa ho získať pokúsime. Máme radi šotolinový povrch, pretože na ňom vždy máme dobrý pocit. Bude to nové podujatie, takže všetko máme vo svojich rukách. Vieme, že na nových podujatiach nám to vôbec nejde zle a toto je možnosť udržať sa v boji o titul", zhodnotil nadchádzajúcu Rally Australia, ktorá sa odohrá v novej lokalite a celkové šance na titul po skončení vyhranej ADAC Rallye Deutschland spolujazdec Sébastiena Ogiera Julien Ingrassia.

Vladislav Maschl;img-3655-3.jpg

S týmto postojom súhlasí i Sébastien Ogier: „Od Seba sme síce dosť vzdialení a on má dosť pohodlný náskok, ale zo štyrmi rally do konca sezóny máme stále matematicky šancu. A pokiaľ tu tá šanca je, tak budeme bojovať."

Ogier a Ingrassia majú určite šancu stiahnuť niečo z Loebovho náskoku v Austrálii. Toto podujatie totiž Loeb vyhral zatiaľ iba raz - v roku 2004, inak sa mu tam príliš nedarilo. V roku 2005 havaroval, v roku 2006 v Austrálii kvôli zlomenému ramenu nenastúpil a v roku 2009 sa síce z víťazstva najskôr radoval, ale neskôr dostal minútovú penalizáciu, ktorá ho odsunula na druhé miesto za Mikka Hirvonena. V tomto roku v Austrálii štartoval i Ogier, ktorý pri svojom debute na tejto rally skončil piaty.

Monica Parisotto;ogier-ingrassia_2.jpg

Všetky tieto roky sa Rally Australia odohrávala na rýchlostných skúškach v okolí mesta Perth na západe Austrálie, tento rok sa však podujatie kvôli protestom rôznych environmentálnych aktivistov presunie na východ, do okolia mesta Coffs Harbour, čo znamená, že trate budú pre každého nové.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri