Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Mikko Hirvonen na návšteve ČR!

Wednesday, 16. 12. 2009 - 13:58, Lukáš Raník   

Mikko Hirvonen na návšteve ČR!

Po majstrovi sveta v rally Sebastianovi Loebovi zavítal do Českej republiky na jednodňovú návštevu Prahy aj tohtoročný vicemajster sveta, továrna jednotka Fordu- Mikko Hirvonen.

Vo svojom určite nabitom programe zavítal aj do redakcie denníka Dnes, kde na ich portáli idnes.cz odpovedal na online otázky čitateľov. Čas bol síce limitovaný, avšak Mikkovi sa podarilo odpovedať aj na moju otázku, ktorá znela:

mikko-face3.jpg

Čo hovoríš na súčasné WRC? Nenudí, ťa to trocha? Keď ty so Sébom jediný bojujete o titul a za vami je určitá priepasť? Ktorá rally je podľa teba atmosférou fanúšikov tá najlepšia na svete? Verím, že na rok bude titul tvoj!;-)

Odpoveď Mikka Hirvonena: „Bojovať so Sebastianom Loebom o titul nemôže byť nudné. Je to náročné a veľká výzva. Ale samozrejme by bolo lepšie, keby tu bolo viac jazdcov, ktorý by mohli Loeba vyzvať. Čo sa týka fanúšikov, mám najradšej Fínsko. Rally je u nás nesmierne populárna, ale milo ma prekvapilo Poľsko, kde rovnako bola dobrá atmosféra. Fanúšikovia sú v zapálení taktiež v Argentíne, Británií a Španielsku, bohužiaľ ich nie je toľko. Ďakujem Vám za otázku, potešilo ma koľko ľudí mi gratulovalo a podporilo. Dúfam, že Vás budúci rok nesklamem."

mikko-face1.jpg

Samozrejme otázok pre Mikka bolo bohato a tak Vám prinášame zo pár zaujímavých odpovedí od Mikka.

Ako by to dopadlo, keby Hirvonen riadil Citroen a Loeb Ford?„Verím, že na šotoline by nebol veľký rozdiel. Možno keby som bol v Citroene, tak na asfalte by som mal väčšiu šancu na víťazstvo, pretože na ňom je o niečo lepší."

Rád by som sa opýtal, či pre Vás bol Marcus viac vzor, partner alebo učiteľ? Ako vnímate Vašu dlhoročnú spoluprácu s Fordom?„Marcus bol kúsok zo všetkého. Učiteľ i partner. Nie, že som sa stále pýtal, čo robí, ale už len to, že som s ním spolupracoval, ma veľa naučilo. Potom, čo skončil, sme v častejšom kontakte, stali sa z nás väčší priatelia. Preto sa teším, že ho zasa uvidím."

mikko-face2.jpg

Čo hovoríš vstupu Škody S2000 do IRC a ako sa ti spolupracuje s Janom Kopeckým?„S Janom nespolupracujem, pretože každý sme v inej stáji. Ale odviedol skvelú prácu, keď jazdil so škodovkou aj to ďalší jazdec, ktorý by mal jazdiť vo WRC. Bohužiaľ v majstrovstvách sveta je málo miest. Škoda je skvelé auto, jedno s najrýchlejších. Ale som presvedčený, že jedinou cestou je zlúčiť majstrovstvá sveta, S2000 cup a IRC do jedinej série. Dúfam, že sa to v roku 2011 podarí."

Kompletný a musím povedať veľmi bohatý rozhovor Mikka Hirvonena s čitateľmi nájdete ::TU::

 



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri