Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  IRC

Írska rally odštartuje len pár metrov od miesta, kde bol vyrobený Titanic

Friday, 27. 01. 2012 - 10:49, Katarína Ďurecová   

Írska rally odštartuje len pár metrov od miesta, kde bol vyrobený Titanic

Írska rally bola v minulosti zopárkrát súčasťou kalendára WRC, tento rok sa prvýkrát predstaví v IRC a už teraz je jasné, že sa bude začínať úvodnou dvojkilometrovou superšpeciálkou len pár metrov od lodeníc Harland and Wolff Belfast, v ktorých bol postavený a neskôr i prvýkrát vyplával legendárny parník Titanic. Superšpeciálka sa bude volať - ako inak - Titanic.

Šéf podujatia Bobby Willis povedal: „Superšpeciálka Titanic bude veľkou slávnosťou pre priaznivcov motoršportu, na ktorej uvidia niektoré z najväčších hviezd rally, vrátane úradujúceho šampióna IRC, Andreasa Mikklesena z Nórska. Hlavná tribúna bude vybudovaná pár yardov (1 yard = 0,91 metra) od miesta, odkiaľ prvýkrát vyplával Titanic. Šmykľavý povrch tejto rýchlostnej skúšky bude pre súťažiach skutočným testom a spraví celú vec veľmi vzrušujúcu pre súťažiacich i pre divákov."

Tomasz Bugiel;irlandia 09 1day_8357.jpg

Niekoľko veci na súťaži dokonca organizovala i  vláda - Výbor Severného Írska pre turistiku prispel na podujatie 70000 librami. Predseda vlády Severného Írska Peter Robinson  povedal: „Zaradenie tohto podujatia do IRC že priláka tisícky divákov do Severného Írska, čo pomôže nášmu turizmu i ekonomike. Ukáže Severné Írsko desiatim miliónom divákov prostredníctvom Eurosportu."

Írska rally je tretím podujatím v tohtoročnom kalendári IRC. Päť rýchlostných skúšok jazdci absolvujú v piatok večer, šiesteho apríla a ďalších deväť v sobotu, siedmeho apríla. Service park sa bude nachádzať v meste Armagh, ktoré leží približne 60 kilometrov juhozápadne od Belfastu.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri