Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Vrchy

Ďalší úspech na Pezinskej Babe

Wednesday, 20. 09. 2006 - 00:00, T. Szabosi

Ďalší úspech na Pezinskej BabeTeam CITROËN Slovakia s pilotom Jarom Homolom absolvovali tento víkend ďalšie preteky na trati Pezinskej Baby.
Išlo o seriál Pretekov automobilov do vrchu, no tentoraz nie v Európskom ale „len“ v Slovenskom meradle. Okrem Majstrovstiev Slovenskej republiky SLOVAKIA-MOTORSPORT 2006 bola súčasťou podujatia aj Tuning show. Zajazdiť a zasúťažiť si tak mali možnosť aj jazdci bez športovej licencie.
Tréningové jazdy absolvovali všetci – pretekári aj jazdci na tuningových autách v priebehu soboty, pričom popoludní tréningy začal znepríjemňovať dážď. Samotné preteky sa išli v nedeľu.

V nedeľu na začiatok pretekov bola trať ešte stále miestami mokrá a hlavne veľmi studená, čo si od Jara Homolu s jeho špeciálom CITROËN C2 SUPER 1600 vyžadovalo značnú opatrnosť. Napriek tomu bol po prvej jazde prvý vo svojej triede a siedmy v celkovom poradí.
Mechanici Teamu CITROËN Slovakia pred oboma jazdami nenechávali nič na náhodu a ešte na štarte pneumatiky zohrievali s pomocou nahrievacích vakov. „V priebehu tréningov sme sústavne zápasili s extrémnou nedotáčavosťou vozidla. Pokúšali sme sa nastaviť vyšší prítlak na prednú nápravu prenesením hmotnosti na predok, ale výsledok sa nedostavil. Nakoľko sa tieto preteky nekonali ako dvojpreteky, nemali sme viac príležitostí na ďalšie zmeny nastavenia...“, hovorí Jaro Homola.

Po prvej ostrej jazde mechanici opäť upravovali tuhosť pruženia. Tento krok sa prejavil ako správny, keďže sa Jaro v druhej jazde zlepšil skoro o dve sekundy. Napriek tomu v týchto pretekoch našiel Jaro Homola rovnocenného súpera, keď sa Mariánovi Grófovi, prvýkrát v tejto sezóne podarilo jeho čas prekonať.

„Z času, ktorí sme dosiahli som dosť sklamaný, nakoľko sa nám nepodarilo dosiahnuť časy z júla tohto roku, kedy sa na tejto trati konali preteky Majstrovstiev Európy. Počas všetkých jázd som s vozidlom bojoval, ale v každej zákrute som sa šmýkal a viac som z toho nedokázal vyžmýkať. Našiel sa však súper – Marián, ktorý trať a nastavenie svojho vozidla tentoraz zvládol lepšie než my. Teším sa na Zvolen, kde sa pokúsim vrátiť na prvú priečku“, povedal nám s úsmevom po závode Jaro Homola.





Tento rok sa fanúšikovia Teamu CITROËN Slovakia môžu tešiť ešte na dvojpreteky seriálu Majstrovstiev Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu a to 30. septembra a 1. októbra vo Zvolene – na Ostrej lúke.
Výsledky Teamu CITROËN Slovakia /Majstrovstvá Slovenska/
Druhý v triede A do 2000ccm
Druhý v skupine A
4. miesto v kategórii 1 (tzv. plechové vozidlá)
Celkové siedme miesto

Team CITROËN Slovakia, foto : Tibor Szabosi - autosportfoto.sk




Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri