Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Citroen so Sordom zrejme ďalej nepočíta

Saturday, 30. 10. 2010 - 20:01, Katarína Ďurecová   

Citroen so Sordom zrejme ďalej nepočíta

Podľa francúzskeho denníka L'Equipe Citroen pre budúcu sezónu s Danim Sordom nepočíta. Dôvodom sú - ako inak - peniaze. Citroen totiž zrejme nemá dostatok financií na to, aby prevádzkoval tri autá, čo pre Sorda znamená, že pokiaľ si sám nezaistí dostatok peňazí pre budúcu sezónu, tak v Citroene skončil.

Šéf Citroenu Olivier Quesnel sa ohľadne tejto sitácie vyjadril: „Telefonoval som s Danim vo štvrtok, aby som mu povedal, že sa môže začať obzerať inde. Nemáme dostatok peňazí na to, aby sme prevádzkovali tri autá. Máme nejaké peniaze, ktoré by mu mohli zaistiť zopár štartov, ale rozhodne nie celoročný program. Povedal som mu, že môže začať jednať s ostatnými tímami, alebo si zohnať peniaze na to, aby s nami absolvoval celú sezónu. Zo športového hľadiska by sme si Daniho radi nechali, ale zároveň chápem postoj Citroenu", hovorí Quesnel, ktorý tak vlastne popiera to, čo tvrdil pred pár mesiacmi, keď sa vyjadril, že si Sorda v Citroene určite nechajú.

Tibor Szabosi;hm5m0274.jpg

Celá táto situácia môže znamenať to, o čom sa už dlho šepká - že Red Bull bude od budúcej sezóny financovať iba továrny tím Citroenu a v juniorskom tíme sa zvezie ten, kto ponúkne viac peňazí. Taktiež bude zaujímavé sledovať, kde Dani Sordo pre budúcu sezónu nakoniec zakotví. Možnosti sú viac-menej štyri: to, že je v kontakte s Fordom je známa vec a vo Forde rozhodne potrebujú asfaltového špecialistu, ktorým Sordo nepochybne je, voľné miesto je aj v Mini, kde je zatiaľ potvrdený tímový kolega Sorda z roku 2005 Kris Meeke. Ďalšou možnosťou pre Sorda je zohnať dostatočné finančné prostriedky, aby si mohol „kúpiť" miesto v juniorskom tíme Citroenu, alebo na záver je tu posledná možnosť - a to, že by Dani Sordo v budúcej sezóne miesto vo WRC nezohnal vôbec, čo by bola určite veľká škoda.



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri