Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Campana v Nemecku a Francúzsku s Mini WRC + dizajn auta

Thursday, 04. 08. 2011 - 13:33, Katarína Ďurecová   

Campana v Nemecku a Francúzsku s Mini WRC + dizajn auta

Pred nedávnom sme vás informovali o tom, že na Rally Deutdchland nasadí Francúzska federácia automobilového športu (FFSA) jedného pretekára, ktorý sa predvedie za volantom Mini WRC (viac sa dočítate v tomto článku). FFSA nakoniec vybrala talentovaného Korzičana Pierra Campanu.

Campana bude s Mini John Cooperom Works WRC vedeným tímom Drive Pro štartovať na asfaltových ADAC Rallye Deutschland a Rallye de France Alsace.

http://www.wrc.com/;

„Som veľmi hrdý, na to že si ma FFSA vybrala, aby som hájil farby Rally Teamu France. Je to pre mňa veľký skok dopredu v mojej kariére v rally a už sa nemôžem dočkať, kedy načnem túto vzrušujúcu novú kapitolu. Bude to veľká výzva, ale verím tomu, že dokážem jazdiť na tejto úrovni plne sústredený a motivovaný. Myšlienka, že budem riadiť Mini John Cooper Works WRC je úžasná a ja spravím všetko preto, aby som pozdvihol úroveň reputácie tejto legendárnej značky. Som neuveriteľne vďačný FFSA za to, že mi poskytla túto príležitosť a taktiež by som rád poďakoval Drive-Pro za to, že mi poskytli túto možnosť", vyjadril sa pochopiteľne veľmi šťastný Pierre Campana.

„Nemôžem sa dočkať testu v Ales-Cevennes", pokračuje ďalej Campana o svojom prvom teste WRC špeciálu, ktorý by sa mal odohrať dnes v tejto Francúzskej lokalite. Následne ešte tohto Korzičana čaká Richard Burns Memorial Rally vo Veľkej Británii, ktorá sa koná 13. - 14. augusta, kde sa taktiež predvedie za volantom Mini WRC.

„Moje očakávania držím na reálnej úrovni, pretože od Tour de Corse, ktorú som absolvoval pred tromi rokmi sa bude jednať o môj prvý štart vo WRC. Minulý rok som v Alsasku neštartoval a bude to i prvý krát, kedy sa predstavím na WRC podujatí v Nemecku, takže sa budem mať v krátkom časovom horizonte čo učiť. Chcem si ale užiť každú minútu a proste na tejto novej ceste, ktorá sa mi otvorila, zo seba vydať to najlepšie", zakončuje 26-ročný Korzičan.

Daniele Carta;54-tour-de-corse45.jpg

Campana v roku 2010 a i tento rok predvádza vynikajúce výkony za volantom dvojkolky Renault Clio R3 v IRC. V tomto šampionáte sa ale zatiaľ asi najviac zapísal svojim výborným štvrtým miestom na domácej Tour de Corse, kde premiérovo štartoval s Peugeotom 207 S2000.

Pierre Campana dostáva teda od FFSA rovnakú šancu, akú od tejto organizácie dostali v začiatkoch svojich kariér Sébastien Loeb a Sébastien Ogier. Loebovi FFSA v roku 1999 a 2000 zaistila prvé štarty vo WRC vôbec, najskôr za volantom Citroenu Saxo Kit Car a neskôr i jeho premiéru za volantom WRC špeciálu - v roku 2000 štartoval s podporou FFSA vo Francúzsku a v Taliansku za volantom Toyoty Corolly WRC. Podobne to bolo i so Sébastienom Ogierom, ktorý s podporou FFSA v roku 2008 vyhral juniorský titul a následne štartoval na Rally GB za volantom Citroenu C4 WRC. Podarí sa Campanovi spraviť vo WRC podobnú kariéru ako obom Sébastienom?



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri